onsdag 23 februari 2011

frukostradio med mening i

Sitter med blött hår i en turban. Har precis lyssnat på frukostradio som var sjukt bra. Handlade om en man som förlorat sin hustru i leukemi och sen två av sina döttrar under en bombattack. Tror han är palestinier som jobbar i Israel som doktor. Tydligen ringde han då en vän, i ren förtvivlan, som är journalist, som sände ut samtalet ut i etern. Människor kunde "live" höra vad som hände i Israel och allt blev verklighet. Det är så svårt att förstå krig, tycker jag, när man inte har varit med om det. Men det

Mannen pratade om sin son. Han ville inte att han skulle växa upp och vara arg, vilja hämnas, utan han ville att hans son skulle ha en framtid. Hur han pratade om drömmar och om att hans döttrars död kunde mena något om det betydde att världen vaknar upp och gör något åt detta krig.

Han pratade om tro. Alla behöver en tro, "everybody needs faith", sa han. Vare sig det är kristen, muslims, judisk tro eller något annat. Alla behöver tro. Jag tycker det är så starkt att han kan vara så ödmjuk när han har förlorat familj på detta sätt. Det får mig, så här en onsdag morgon, att vilja vara en bättre människa. Att aldrig sluta vilja göra skillnad i världen, och i människors liv.

kramar till er därhemma,
idag kan ni göra skillnad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar